Raapustuksia kehittyvän yhteiskunnan puolesta Kirjoituksia ensisijaisesti tietoyhteiskunnan kehitykseen, luonnon- ja eläinsuojeluun, sekä kansalaisoikeuksiin liittyvistä aiheista.

Nuorilta Piraattipuolueelle huima äänisaalis.

Vaalit ovat vielä edessä, varjovaalit käyty. Piraateille lupaillaan huimaa äänisaalista.

Tänään julkistettu Allianssi ry:n kouluissa järjestämissä varjovaaleissa Piraattipuolue loisti jälleen. Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleihin osallistuville piraateille olisi alle 18-vuotiaiden äänillä luvassa jopa 12 eduskuntapaikkaa.

Kyseessä ei kuitenkaan suinkaan ole ensimmäinen tapaus laatuaan. Useat eri gallupit ovat povanneet Piraattipuolueelle 12-13 paikkaa. Lukemaa tukee Allianssi ry:n nuorisovaalien lisäksi muun muassa netissä Varjovaalit.fi-sivustolla järjestetty äänestys. TNS Gallupin 18-28-vuotiaiden keskuudessa tekemän kyselyn mukaan taas Piraattipuolueen kannatus on kyseisessä ikäryhmässä 4,5 % ja 18-vuotiaiden keskuudessa peräti 11 %.

Mitä tuloksista voidaan päätellä?

Nuoret tarvitsevat kansanedustajia, jotka ajavat myös heidän asioitaan. Noin kaksi kolmannesta nuoresta syyllistyy tutkimusten mukaan tekijänoikeuslain rikkomiseen jatkuvasti. Sen sijaan, että kyseenalaistaisimme nuorten käytöksen, piraatit kyseenalaistavat huonon ja vanhanaikaisen tekijänoikeuslain.

Eivätkä aiheet tietenkään tekijänoikeuslakiin rajoitu. Erityisesti netin puolella yritykset sananvapauden ja yksityisyydensuojan rajoittamiseksi ovat jo lähes arkipäivää. Myöskään tietoyhteiskunnan rakentamiseen ei osaamista muista tarjokeista löydy.

Piraattipuolueen suosio ei kuitenkaan rajoitu vain nuoriin, sillä esimerkiksi varjovaalit.fi palvelun kattavat tulokset eivät olleet rajattu iän myötä. Erityisesti nuorten keskuudessa yksinkertaisesti ymmärretään tämän vuosituhannen ongelmat vaikka nykyiset eduskuntapuolueet nukkuvatkin edelleen viime vuosituhannen horrosunta.

Tarkempaa tietoa ja lähteet gallupeihin ja varjovaaleihin:
http://www.piraattipuolue.fi/ajankohtaista/lehdistoetiedotteet/692-piraattipuolueelle-suurvoitto-koululaisvaaleissa-

 

Jos pidät mielipiteistäni tai haluat tukea ehdokkuuttani, osoita se vaikka liittymällä FB-sivuni seuraajaksi ja levitä tietoa ehdokkuudestani eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mikä on Piraattipuoleen kanta eläkeiän nostoon? Entä eläkkeiden taitettu indeksi?

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Puolueella itsellään ei ole kantaa eläkeiän nostoon tahi eläkkeen indeksin muodostamistapaan, mutta pikaisella tarkistuksella valtaosa ehdokkaista haluaisi pitää eläkeiän nykyisellään, kuten itse myös. Ideksin taittotavasta voisi käydä keskusteluja suuntaan tai toiseen, mutta erityisen merkittäviä korotuksia eläkkeisiin piraateilla ei valitettavasti ole ainakaan vielä tarjota. Olisi mukavaa luvata kaikille kivaa ja hyvää, mutta eläkkeelle siirtyvien kasvava määrä ja suuri työttömyys eivät sovi yhteen. Perustuloa suurin osa piraattien ehdokkaista kuitenkin ajaa ja sitä kautta on mahdollista parantaa Suomen työllisyystilannetta huomattavasti. Ehkäpä sen jälkeen myös eläkkeisiin olisi varaa panostaa paremmin.

Ja tiedän tosiaan tuon taittotavan ongelmat, kuten varmaankin tietävät monet muutkin ehdokkaamme. Tyhjästä pussista vain on vaikea luvata lisää.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Varjovaaleissa 13 edustajaa ja sama tikanheitolla, numerologiseen synkronisiteettiin hurahtanut näkee heti neljä piraattipuolueen edustajaa eduskunnassa näiden vaalien jälkeen.

Olisi aika siistiä jos auttaisit tekemään siitä totta :)
______________________________________________________________________
Kusettaako kansanedustajasi? - Lopetetaan se yhdessä! http://k4rv1n3n.net

. .

Toihan vaikuttaa hyvältä tulokselta.

Markus Lehtipuu

Keitä nuoriso äänestää?

Nuorison varjovaalien voittajia Helsingin vaalipiirissä

2 Nazima Razmyar
3 Fatbardhe Hetemaj
6 Abdulla Zahra
11 Muhamed Husein

Uusimaa

4 Zahir Hatam Midiya
10 Yusuf Said

Varsinais-Suomen vaalipiiri

1 Mwegerano Andi
2 al Chibib Ahmed

Hämeen vaalipiiri

1 Kipre Sylvain
2 Kirwa Wilson

Vuonna 2015 Suomen johtoon tulee afrikkalaisia ja muslimeja niin että ropisee. Nuorison mielestä ylivoimaisesti parhaat Suomen johtajat ovat nimeltään Muhammed tai Ahmed tai jotakin vastaavaa.

. .

No en mä näe mitään ongelmaa jos Nasima ja Fade pääsevät eduskuntaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Fade edustaa urheilijapuoluetta, mikä merkitsee tukea uusien stadionien ja urheilupyhättöjen rakentamiselle.

Äänestä urheilijaa = maksa verorahoissa urheilupyhättejen rakentamista

Äänestä taiteilijaa = maksa kulttuuripyhättöjen rakentamista + korotetu kasettimaksu ja teostomaksu.

Toinen Totuus

Äänestä SDP/KOK/PS/Kesk/Vihr/KD/RKP niin maksat koko ikäsi. Ne ovat tehneet jo riittävästi vahinkoa.

Vasemmisto tai piraatit. Tästä lähdetään.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Kentältä sama viesti.

Olen osallistunut pariin koulujen järjestämään vaalitilaisuuteen oppilaiden kutsumana ja keskusteluissa on tullut selvästi esille, että nuorilla on paljon tietoa Piraattipuolueesta ja sen tavoitteista. Vaalien jälkeen voidaan sitten mittailla kuinka hyvin pärjäsi lähes miinusbudjetilla kamppaillut PP, miljoonia euroja veronmaksajien rahoja käyttäneisiin eduskuntapuolueisiin verrattuna.

Myös katukeskusteluissa on on tullut vastaan paljon sellaisia jotka ensin hieman hämmästeltyään tokaisevat "Ai Piraattipuolue" juu äänestän, sillä näkyvyys on ollut kovan työn takana. Toiset taas kuulevatkin ensimmäistä kertaa ja hetken juttelun jälkeen toteavat, että tätä todella tarvitaan.

Ei ihme että mediakuilu on syvä, sillä sitä hallitsee valtapuolueet.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

No minä olen taiteilija enkä ole koskaan edes hakenut apurahoja tai saanut edes omiani takaisin teostolta kun olen julkaissut promoaineistoa.

Olen immateriaalioikeuksia vastaan taisteleva taitelija :)

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Tunnustan että tuo Allianssin tulosten lukeminen veti aamusella ajatukset solmuun. Siis kaikkiaan 12 paikkaa joista yksi Keski-Suomesta (minulle), olisi senverran kova saatuvus Piraateille ensimmäisissä vaaleissa.

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Saman tyylin uutiset vain jatkavat tuloaan:
http://www.ilkka.fi/teemat/vaaliteematarticle.jsp?...

"Jos Seinäjoen lukion oppilaat muodostaisivat hallituksen, eniten paikkoja ottaisi kokoomus (28 %). Kumppaniksi kosiskeltaisiin piraattipuoluetta (13,4 %), keskustaa (14,6 %), SDP:ta (12,2 %) ja vihreitä (12,2 %)."

Toimituksen poiminnat