Raapustuksia kehittyvän yhteiskunnan puolesta Kirjoituksia ensisijaisesti tietoyhteiskunnan kehitykseen, luonnon- ja eläinsuojeluun, sekä kansalaisoikeuksiin liittyvistä aiheista.

Keskusta ei keinoja kaihda

Kirjoitukseni on vasta ensireaktio, tarkempaa katsausta tilanteesta puolueen blogissa. Pitäkää tätä vaikka blogaustrailerina.

Hämeen piraatit olivat tänään pitämässä vaalitelttaa Riihimäellä, sillä olemme havainneet teltat perin tarpeellisiksi; ihmisiä riittää lähes jonoksi asti keskustelemaan aiheistamme.

Harry Storbacka, yksi vaalitelttailun järjestäjistä ja Hämeen ehdokkaista kysyi etukäteen paikalliselta kauppakeskus Atomilta mahdollisuutta pistää teltta tilavalle piha-alueelle. Vastaus oli, ettei kauppa halua poliittista toimintaa alueelleen. Piraatit siis sijoittivat teltan toisaalle. Piraattien lisäksi telttailemassa oli Keskusta – ja juuri sillä kyseisellä alueella, johon piraatit eivät saaneet asettua. Joko Keskustan toiminta lasketaan niin tasapaksuksi tuubaksi, ettei se täytä enää poliittisen toiminnan merkkejä?

Paikalla oli muun muassa ministerit Sorkka-Liisa Anttila ja Mari Kiviniemi. Toinen ehdokkaamme, Mari Palmulehto lähti keskustelemaan kojulle tarkoituksenaan rauhallinen jutustelu ja kysely paikkaluvansaannista. Ministerit karkasivat nopeasti paikalta ja lyhyen keskustelun jälkeen yksi Keskustan tilaisuuden järjestäjistä päätyi huutamaan Marille “Mee töihin!”. Puheensävy oli muutenkin yleisellä tasolla hyvin halveksuva, joskin seasta löytyi edes yksi ihmisiksi käyttäytyä osaava, joka sitten joutui pahoittelemaan kahden muun toimintaa jälkikäteen.

Vasta viikko sitten jouduin itse käydä repimässä alas kirkonkylämme julistepaikalta Keskustan julisteen. Keskusta oli vallannut kahden puolueen julistepaikat, sillä ilmeisesti Keskustan mielestä muut puolueet eivät tarvitse omia julistepaikkojaan. 

...Eikö suuria puolueita todellakaan koske samat säännöt kuin meitä muita kansalaisia ja pienempiä puolueita? Minua suorastaan hirvityttää ajatuskin siitä, mitä kaikkea pinnan alla lymyää.

 

[Korjaus. Kyseessä oli kauppakeskus Atomi, ei Prisma.]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Johan se Kiviniemi on hallitustakin kokoamassa, vaikka vaaleja ei ole vielä käyty. Miksi keskusta muutoinkaan toisia kunnioittaisi?

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Noniin, nyt tuli puolueen blogiinkin vähän lisää juttua aiheesta. Illemmalla ilmeisesti vielä lisää.
http://blog.piraattipuolue.fi/2011/04/poliittisest...

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Ja sitten vielä Marin oma blogaus keskustan tyyliin keskustelemisesta.
http://maripalmulehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/688...

Juha Salmi

niin tuosta käyttäytymisestä puheenollen kuuluuko hyvään käytökseen kirjoitella tarkoituksella halventavasti toisten puolueiden ehdokkaiden nimä väärin?

ilmeisesti niin on asia ainakin tämän plokin perusteella.

mutta ne toiset eivät osaa käyttäyty

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Täytyy sanoa, että yleensä olen hyvin reilu muita puolueita ja edustajia kohtaan. Keskityn kritisoimaan henkilön politiikkaa, en itse henkilöä. Näin on myös Maa- ja metsätalousministeri Anttilan tapauksessa. Sorkka-Liisa on nimi jota hänestä puhekielessä käytetään yleisesti ja sille on syynsä. Liikanimi on suora viittaus hänen harjoittamaansa politiikkaan, joka keskittyy eläinsuojelulain halventamiseen ja sikateollisuuden suosimiseen eläinten hyvinvoinnin kustannuksella. Kyse ei siis ole hyökkäyksestä henkilöä, vaan hänen politiikkaansa ja politiikassa vaikuttavaa arvomaailmaansa kohtaan.

Olipa juuri tuonkin ulkoilmatilaisuuden yhteydessä kohtalaisen paljon mielenosoittajia juurikin Anttilan ja Kiviniemen vuoksi paikalla.

K Veikko

“kauppakeskus Atomilta mahdollisuutta pistää teltta”

Kyseessä on normaali puoluetuki.

Se että kauppakeskuksen taholta valehdeltiin teille, johtuu vain siitä että tuossa tukiprosessissa oli jotain salattavaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pasi Palmulehto,

ei vain Keskusta vaan myös muut eduskuntapuolueet laittavat julisteensa toisille varatuille paikoille.
Tämän olen todennut kiertäessäni laittamassa Itsenäisyyspuolueen julisteita. Niin Muutoksen, SKP:n kuin STP:n ja muiden pienpuolueiden paikat oli otettu käyttöön vaikka joka vaalipiiriin jaetaan telinekartta jossa näkyy, että esim. IPUlle on arvonnassa tullut paikka nr. 1.

Samalla olen saanut selville, että kaikkiin vaalipaneeleihin ei pienpuolueita edes kutsuta vaan niistä saa tietää vasta jälkikäteen kun lukee lehdestä osallistuneiden mielipiteitä.

Jotkut lehdet ovat vasta painostuksen alla kirjoittaneet pienpuolueista.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Muutosta ei olla kutsuttu Hämeen vaalipiirissä vaalipaneeleihin minnekään muualle, kuin Lahteen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE:

"Itsenäisyyspuolue nosti esiin huolensa tiedotusvälineiden toiminnasta tavatessaan vaalitarkkailijat Helsingissä

Itsenäisyyspuolueen edustajat tapasivat viikonloppuna ETYJ:n vaalitarkkailijat Helsingissä. Tapaamisen aikana IPU toisti tarkkailijoille pitkälti saman viestin, jonka perusteella vaalitarkkailijat päätettiin lähettää Suomeen nyt ensimmäistä kertaa. Nyt asiat käytiin läpi seikkaperäisesti ja ajan kanssa.

"Korostimme huoltamme suomalaisten mahdollisuudesta saada itse vertailla puolueita keskenään", sanoo Itsenäisyyspuolueen puoluesihteeri Saku Mättö. "Aina vaaleista 2003 alkaen media on puhunut pääministerivaaleista, eikä YLE enää ota kaikkia puolueita yhteiseen tenttiin. Nyt valtion yleisradioyhtiö karsinoi puolueet kolmeen kastiin, eikä salli äänestäjien itse tehdä valintaaansa. Ylimpänä kastina ovat ennen vaaleja valitut 'pääministeripuolueet', toisena muut eduskuntapuolueet ja kolmantena paarialuokkaan kuuluvat eduskunnan ulkopuolella vielä olevat puolueet", Mättö kritisoi. Itsenäisyyspuolue kertoi vaalitarkkailijoille, että se on ehdottanut, että puoluelain 10 § edellyttämä puolueiden tasapuolinen kohtelu toteutettaisiin tv:ssä ja radiossa vaikkapa siten, että puolueet arvotaan keskusteluja varten kolmeen ryhmään ja ryhmiä sekoitetaan eri ohjelmissa. "Näin äänestäjillä olisi aito mahdollisuus vertailla eri puolueiden tavoitteita", Mättö kertaa vaalitarkkailijoille esitettyä.

ODIHRin esiraportti, jonka perusteella vaalitarkkailu päätettiin toteuttaa, nostikin esille juuri median epätasa-arvoisen kohtelun varsinaisen vaalitarkkailun yhdeksi pääasiaksi: "Jotkut lausunnonantajat ... lausuivat huolensa, että pienemmät ja eduskunnan ulkopuoliset puolueet saavat harvempia mahdollisuuksia esittää mielipiteensä kuin eduskuntapuolueet. "

Tapaamisen aikana vaalitarkkailumission johtaja Hannah Roberts ja hänen tiiminsä tekivät paljon tarkentavia kysymyksiä ja olivat silminnähden hämmentyneitä tietyistä seikoista, jotka IPU nosti mukaan keskusteluun. Tapaamisen jälkeen Roberts kirjoitti: "On suureksi avuksi kun esiin nostetaan niin seikkaperäisesti asioita, kuten te [Itsenäisyyspuolue] olette tehneet. Tulemme tekemään lisätutkimuksia, erityisesti Köyhien Asialla -puolueen osalta."

Robertsin jälkimmäinen kommentti liittyi Yleisradion MOT-ohjelmassakin jo ilmi tulleisiin epäilyksiin vaalivilpistä. Vilpin mahdollisuus syntyy vaaliasiakirjojen osalta siitä, että osan toimittaa vaalitietojärjestelmän luonut tietokoneyhtiö, eikä oikeusministeriö, jolloin vaalivirkailijoiden allekirjoittamat vakuutukset eivät kata niitä sekä osaltaan siitä, että vaalilautakuntien puheenjohtajat soittavat laskentatulokset sivuhuoneista, jolloin muut vaalivirkailijat eivät voi tarkistaa mitä puhelimessa puhutaan.

Itsenäisyyspuolue uskoo, että vaalitarkkailun merkitys tulee ymmärretyksi, kun tarkkailun raportti julkaistaan. Vaalitarkkailijat saapuivat Suomeen 3.4. ja poistuvat maasta 19.4.2011."

----------
Huomasitteko muuten, että Hesarin väittämän mukaan vaalitarkkailijat kutsui ulkoministeriö ihan rutiinikäynnille eikä Itsenäisyyspuolue?

Toimituksen poiminnat