Raapustuksia kehittyvän yhteiskunnan puolesta Kirjoituksia ensisijaisesti tietoyhteiskunnan kehitykseen, luonnon- ja eläinsuojeluun, sekä kansalaisoikeuksiin liittyvistä aiheista.

Puoluetuen epätasa-arvoisuus räikeää

Puoluetuet on jälleen jaettu ja puolueiden epätasa-arvoistaminen jatkuu.

Kenellekään puoluetuen jakoperusteesta tietävälle asia ei tietenkään ole yllätys, ajankohta ehkä kylläkin. Ei nähtävästi riitä, että puolueet asetetaan todella epätasa-arvoiseen tilanteeseen sillä, että vain eduskuntaan jo valitut saavat puoluetukea ja annetaan toimintamahdollisuuksiin selkeä ylivoima. Tuo ylivoima halutaan nähtävästi varmistaa kohdistetummaksi ja puoluetuen alkuvuoden osa jaetaan juuri ennen vaaleja.

En tiedä pitäisikö toiminnalle itkeä vai nauraa, mutta väkisin se pistää miettimään. Piraattipuolueen vaalibudjetti on kerättyjen varojen määrästä ja laskettavasta ajankohdasta riippuen 15-30 tuhatta euroa. Vaikeaksi laskemisen tekee se, että käytännössä kaikki aika on piraateille samankaltaista kampanjointiaikaa, oli sitten vaalit jo ovella tai yli vuoden päässä. 

Perussuomalaiset, joilla on eduskuntapuolueista vähiten valittuja kansanedustajia, saivat 150 tuhatta euroa puoluetukea ja saman verran tiedotustoimintaan ja viestintään vielä lisää. Eniten kansanedustajia omaavan keskustan tuki on yhteensä yli kolme miljoonaa.

Näitä uutisia lukiessa ei voi olla kuin onnellinen siitä, että piraateilla on vahva aktiivijoukko mukana ja vaaleihin osallistuminen tapahtuu voimalla. Ehdokasmäärä on valtakunnallisesti jo reilusti yli sadan ja mukaan ehdokaslistoille on lähtenyt väkeä niin Liberaaleista kuin Talousdemokraateistakin.

…Silti, ei voi kuin miettiä kuinka paljon tehokkaammin piraatitkin voisivat toimia niin vaaleissa kuin yleensäkin, mikäli vakavastiotettavia eduskunnan ulkopuolisia puolueitakin tuettaisiin samoin periaattein. Onneksi vaalit ovat jo ovella ja tilanne korjaantuu piraattien osalta eduskuntapaikkojen myötä.

 

Jos pidät mielipiteistäni tai haluat tukea ehdokkuuttani, osoita se vaikka liittymällä FB-sivuni seuraajaksi ja levitä tietoaehdokkuudestani eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän satuimmonen kuva
Satu Immonen

Ja piraateille voi toki myös lahjoittaa rahaa puolueen sivuilta löytyvien ohjeiden mukaan.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Tukea pitäisi myöntää kaikille rekisteriin pääseville puolueille pari kymmentätuhatta euroa. Tämä olisi reilua ja tasapuolista. Nykyinen järjestelmä sementoi valtarakenteita.

Erkki Mikkonen

Minun ehdotus puoluetukeen:

Eduskunnassa olevat puolueet:

Jos yli 20 edustajaa, tukea 100000 euroa/puolue

Jos alle 20 edustajaa, tukea 50000 euroa/puolue

Eduskunnan ulkopuoliset rekisteröidyt puolueet:

20000 euroa/puolue

Toimituksen poiminnat